یک مطالعه در سال 2015 تأثیر محیط کشت را رب گوجه فرنگی بزرگمهر بر کیفیت تغذیه میوه گوجه فرنگی تاثیر گذار است.
با رشد بوته های گوجه فرنگی با کمپوست تهیه شده با استفاده از میکروارگانیسم های موثر (EM) ارزیابی کرد – ترکیبی از تلقیح های میکروبی که رشد گیاه را تحریک می کند.
نویسندگان نشان دادند رب گوجه فرنگی صفادشت که مکمل EM نه تنها رشد گیاه و عملکرد میوه را بهبود بخشید، بلکه محتوای لیکوپن، فعالیت آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیم دفاعی را در مقایسه با شاهد بهبود بخشید [39].
مطالعهای در سال 2021 محیطهای کشت مبتنی بر خاک را با سیستمهای رشد هیدروپونیک با استفاده از پشم سنگ با آبیاری قطرهای یا کشت در آب عمیق برای کشت گیاهان گوجهفرنگی مقایسه کرد.
این مطالعه مشاهده کرد رب گوجه فرنگی سانیا که گیاهان گوجهفرنگی که با دو سیستم هیدروپونیک رشد میکنند.
کارآمدتر از آب بوده و سرعت تعرق پایینتری دارند و نسبت به گیاهان گوجهفرنگی که در خاک رشد میکنند به آب کمتری نیاز دارند [39]. همچنین مشاهده شد که میزان لیکوپن کل و بتاکاروتن میوه در سیستم کشت در آبهای عمیق بالاترین میزان بود [40].
در یک مطالعه در سال 2020، 20 رقم گوجه فرنگی که در سطوح متوسط و بالا شوری خاک رشد کرده بودند از نظر لیکوپن، ویتامین C، محتوای فنلی کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل مورد بررسی قرار گرفتند و گزارش شد که گیاهان گوجه فرنگی با تحمل به شوری خاک بالاتر تولید می کنند.
میوه ای با رب گوجه فرنگی سان گل سطوح افزایش یافته آنتی اکسیدان ها، مانند ترکیبات فنلی، و کاروتنوئیدها، مانند لیکوپن .
این نشان میدهد که شوری محیط کشت گیاه گوجهفرنگی میتواند مستقیماً بر کیفیت تغذیهای مرتبط با میوه و در نتیجه بر فواید سلامتی مرتبط با این میوه تأثیر بگذارد.
- منابع:
- تبلیغات: